torstai 22. joulukuuta 2011

Nopeat herkut kahvipöytään

Tässä muutama vinkki kahvipöytään..

Kinkkujuustonyytit (10 kpl):
Torttutaikinaa
Kinkkusuikaletta
Juustoraastetta 
Ruokakermaa

Sekoita n. kourallinen kinkkusuikaletta ja saman verran juustoraastetta. Notkista lorauksella ruokakermaa. Annostele torttutaikinasta leikattujen neliöiden päälle. Paina nurkat tiukasti keskelle ja ripauta päälle vielä juustoraastetta. Paista paketissa olevan ohjeen mukaan.
Lohitortut (10 kpl)
Torttutaikinaa
Savulohi & piparjuuri tuorejuustoa
Savulohta
Sitruuna
Tilliä
(muffinssivuokia ja riisiä tai herneitä)

Sekoita savulohi tuorejuustoon ja jätä yöksi kylmään että maku tasaantuu.
Taittele torttutaikinasta tähtitorttuja. Laita riisiä tai herneitä muffinssivuokiin ja vuuat torttujen keskelle. Paista ohjeen mukaan. Muffinssivuokapainot estävät tortujen aukeilun uunissa ja ne säilyttävät kauniisti muotonsa. Anna torttujen jäähtyä. Pursota päälle lohimassa ja koristele sitruunalla ja tillillä.

Näistä piti tulla suklaakakku mutta koska aina ei voi onnistua kuten Strömssössä. Suklaakakku muuntui leivosmuotoon.

Suklaaleivokset
Rommisuklaakakkua
Vispautuvaa vanilijakastiketta
Sokerikirsikoita
Suklaata
Muffinssivuokia tai jälkiruokakulhot

Laita muffinssivuuan pohjalle kakkua. Vatkaa vanilijakastike vaahdoksi. Pursota vaahto kakun päälle. Koristeksi kirsikka ja päälle vielä raastettua suklaata.

Tähän sanottakoon että opettajani joskus leipurikoulussa totesi että, sen minkä hautausurakoitsija peittää mullalla ja rappari laastilla, kondiittori peittää kermalla. Tosin nyt vanilijakastikkeella :)
Omenapiirakka
Piirakkapohja (makea)
Omenakaneli marmeladia
Omenoita
Omenakanelirahkaa
Munia 2 kpl

Painele piirakkataikina vuokaan, tee pohjaan haarukalla reikiä. Levitä pohjalle marmeladi. Leikkaa Omenat ohuiksi siivuiksi ja asettele ne marmeladin päälle. Sekoita munat yksi kerrallaan purkilliseen rahkaa. Kaada rahkamunaseos omenoiden päälle ja paista ohjeen mukaan.

Kyllä maistuivat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti